Aankoopcategorieën

Om haar taken te vervullen en om haar dagelijkse werking te verzekeren doet Elia, zoals elke andere onderneming, verschillende soorten aankopen.

Om het evenwicht op het net te bewaren en energieverliezen te compenseren moet Elia elektriciteit aankopen. Onze onderneming beschikt immers niet over eigen productiemiddelen. Concreet koopt Elia energiereserves van de producent. Dit noemt men de ondersteunende diensten. Raadpleeg voor meer informatie hierover de pagina Energieaankopen.

Daarnaast doet Elia aankopen om de investeringsprojecten in zijn hoogspanningsnet te kunnen realiseren en om zijn technisch materieel te vervangen. Deze aankopen worden bijeengebracht onder de categorie Investeringsprojecten.

Net zoals elk ander bedrijf doet Elia diverse aankopen die nodig zijn voor zijn dagelijkse werking. Meer informatie hierover op de pagina Diensten.

Elia hecht veel belang aan de kwalificatie, de kwalitatieve opvolging en de evaluatie van zijn leveranciers. Meer informatie hierover vind u op de pagina Contract & Supplier Management.