Initiatieven

Elia steunt initiatieven van zijn medewerkers of externe partners en is actief als maatschappelijke stakeholder.


Télévie

Bijna ieder jaar organiseren enthousiaste medewerkers in het kader van Télévie een dag in het teken van solidariteit en gezellig samenzijn, om geld in te zamelen voor het kankeronderzoek.

Vrienden, familieleden en medewerkers nemen deel aan diverse activiteiten zoals de beklimming van een hoogspanningsmast voor oefendoeleinden (die dus niet op het net is aangesloten!). Elke beklimming wordt door Elia gesponsord om geld in het laatje te brengen voor de inzamelactie van Télévie. Heel het gebeuren staat onder het hoog toezicht van de medewerkers van Elia en van een paracommandogroep uit de regio Bergen, die vrijwillig hun medewerking verlenen voor het goede doel.

Climbing for Life

Dit evenement werd gelanceerd door Vlaams minister-president Kris Peeters met als doel het publiek te sensibiliseren en geld in te zamelen voor astma- en mucoviscidosepatiënten. Voor de editie van 2011 bracht Elia een team bijeen van een honderdtal Belgische en Duitse medewerkers en enkele klanten. Vol enthousiasme beklommen zij de col du Galibier, een legendarische rit van de ronde van Frankrijk. Ook in 2012, 2013 en 2014 nam Elia, vertegenwoordigd door heel wat enthousiaste fietsers, deel aan dit event.

CAP 48

Sinds 2009 sponsort Elia Cap48, onder meer via acties bij zijn personeel of door deel te nemen aan geldinzamelacties.