Elia brengt meer dan 300 internationale experts samen in het kader van de conferentie van CIGRE


12-03-2014

Vanavond brengt Elia meer dan 300 internationale experts samen in het kader van de conferentie "Innovation for secure and efficient transmission grids" die van 12 tot 14 maart georganiseerd wordt door het nationale Belgische comité van CIGRE.


De uitdagingen in de energiesector worden almaar groter en dwingen de sector om nieuwe tools te bedenken en vernieuwende technologieën te ontwikkelen. De rol van de netbeheerder en het beheer van de netinfrastructuur zullen beslissende factoren zijn in het mogelijk maken van de energietransitie zonder de bevoorradingszekerheid in gevaar te brengen en dit ten dienste van de hele maatschappij.

Over CIGRE:
CIGRE International (Conseil International des Grands Réseaux Electriques / International Council on Large Electric Systems) is een wereldwijde organisatie met hoofdzetel in Parijs die in 1921 werd opgericht en meer dan 2.500 internationale experts op het gebied van elektriciteitstransmissie verenigt.
CIGRE Belgium is een vzw die op 8 oktober 2013 werd opgericht om België te vertegenwoordigen binnen CIGRE International en om de Belgische competenties op het gebied van elektriciteitstransmissie te promoten.