Life+ project: aanleg van boomgaarden langs de hoogspanningslijnen in Wallonië


24-04-2014

Langs de hoogspanningslijnen in de provincies Luxemburg, Luik, Namen en Henegouwen worden beschermde boomgaarden met wilde appel-, peren- en mispelbomen aangelegd in het kader van het Life+ Elia project.


Bekijk de werkzaamheden die uitgevoerd werden voor de aanleg van deze boomgaarden in een videofilm via onderstaande link. De voorbereiding van de planten, die we in het begin van de videofilm zien, werd uitgevoerd in een boomkwekerij in maart 2013. De eigenlijke aanleg vond enkele weken geleden plaats.

De bedoeling van deze actie is om 20 hectare beschermde boomgaarden aan te leggen. Met de werken die uitgevoerd werden gedurende de herfst-winter van 2013 en de lente van 2014 hebben we veel vooruitgang geboekt. De resultaten zijn veelbelovend en zullen de zone onder de lijnen verder verfraaien. De insecten zullen van een in de tijd gespreide bloesemperiode kunnen genieten.  De fauna zal er voeding en beschutting vinden. Op genetisch vlak werden de gebruikte planten bekomen door het oogsten van inheemse wilde appel- en perensoorten van de Waalse bossen. Een uitstekende manier om het lokale bioculturele erfgoed te beschermen!