ENTSO-E PUBLICEERT ZIJN TIENJARIG ONTWIKKELINGSPLAN VOOR HET EUROPESE NET 2016


24-06-2016

De transmissienetbeheerders uit 34 landen hebben hun samenwerking verleend aan ENTSO-E en hebben vanuit hun unieke expertise geholpen om het TYNDP 2016 (Ten-Year Network Development Plan) op te stellen. In dit plan beschrijft ENTSO-E hoe het Europese elektriciteitsnet de volgende tien jaar ontwikkeld zal worden.

De transmissienetprojecten in het ontwikkelingsplan zijn sleutelfactoren voor het behalen van de Europese klimaat- en energiedoelstellingen inzake decarbonisatie, competitiviteit en bevoorradingszekerheid. Ze zijn essentieel om de Europese doelstellingen van 27% hernieuwbare energie in de energiemix en 40% CO2-reductie tegen 2030 te bereiken, evenals de 10 % interconnecties tegen 2020. 

Met de lancering van het TYNDP 2016-ontwerppakket, start ENTSO-E een publieke consultatie van 23 juni tot 9 september 2016 en vraagt zij aan iedereen om hun opmerkingen te bezorgen via de consultatiepagina van haar website. Om het plan te verbeteren zal ENTSO-E al deze opmerkingen grondig bestuderen en hierop een respons formuleren.

Lees het persbericht (in het Engels)