Aandeelhoudersstructuur

Elia System Operator is genoteerd op Euronext Brussels en maakt deel uit van de BEL Mid-index. Referentieaandeelhouder is Publi-T. Sinds juni 2005 is Elia System Operator genoteerd op de gereglementeerde markt van Euronext Brussels.Interfin, een aandeelhouder van Publi-T, heeft sinds eind 2011 een participatie in Elia van 3,78%; Belfius Verzekeringen heeft een participatie in Elia van 1,04%.
Raadpleeg de gedetailleerde aandeelhoudersstructuur voor meer informatie.

Elia Engineering, voor 100% filiaal van Elia, is belast met alle engineeringactiviteiten. Elia Re is de herverzekeringsmaatschappij van Elia. Elia Grid International (EGI) is een 50/50 joint venture tussen Elia System Operator NV en 50Hertz Transmission GmbH. Elia bezit aandelen in:

  • HGRT (Holding des Gestionnaires de Réseau de Transport), een aandeelhouder van de Franse elektriciteitsbeurs EPEX Spot SE;
  • Coreso, het eerste gezamenlijk regionaal technisch coördinatiecentrum met negen Europese transmissienetbeheerders;
  • JAO, een gemeenschappelijk servicebedrijf van twintig transmissienetbeheerders uit zeventien landen, verantwoordelijk voor de jaarlijkse, maandelijkse en dagelijkse veilingen van transmissierechten op 27 grenzen in Europa.

Elia heeft een participatie van 80% in Eurogrid GmbH. De overige 20% is in handen van de Duitse staatsbank Bank Kreditanstalt für Wiederaufbau ("KfW").

50Hertz bezit voor de volle 100% het filiaal 50Hertz Offshore, dat instaat voor de ontwikkeling van offshorenetten binnen zijn activiteitsgebied.