News

Vertraging bij de lancering van de nieuwe Belgisch-Franse & Belgisch-Nederlandse Intraday oplossing

22.09.2016

De transmissienetbeheerders Elia in België, RTE in Frankrijk en TenneT in Nederland, samen met de stroombeurzen APX in Nederland, Belpex in België en EPEX SPOT in Frankrijk, informeren marktpartijen dat de geplande datum voor de migratie van de Belgische (BE) en Nederlandse (NL) Intraday-markten van Eurolight naar het M7 handelsplatform, gepland op 27 september 2016, is uitgesteld met 1 week tot 4 oktober 2016. Deze vertraging is ook van toepassing op de go-live van de nieuwe impliciete grensoverschrijdende intraday-allocatie op de Belgisch-Franse en Belgisch-Nederlandse grenzen.

Lancering van het nieuwe Belgisch-Franse & Belgisch-Nederlandse Intraday-systeem

16.09.2016

De transmissienetbeheerders Elia System Operator (hierna ‘Elia’) in België, RTE in Frankrijk en TenneT BV in Nederland, samen met de elektriciteitsbeurzen APX in Nederland, Belpex in België en EPEX SPOT in Frankrijk, zullen vanaf 27 september 2016 voor leveringen vanaf 28 september 2016 de impliciete grensoverschrijdende intraday capaciteitstoewijzing via het M7 intraday tradingplatform voor de biedzonegrenzen België-Frankrijk en België-Nederland lanceren. Naar dit marktkoppelingsproject wordt verwezen als “Intraday Quick-Wins”.

Volg Elia op: twitter  linkedin

Contact Center

Bent u ondernemer, architect, veiligheidscoördinator, enz. en plant u werken in de nabijheid van onze installaties? Richt u tot het Contact Center in uw regio als u hierover vragen heeft.

Bedrijfsfilm