News

Internationale samenwerking voor primaire reserves: Frankrijk sluit zich aan bij de gezamenlijke aankoop met Duitsland, België, Nederland, Zwitserland en Oostenrijk

16.01.2017

50Hertz, Amprion, APG, Elia, Swissgrid, TenneT, TransnetBW en RTE kondigen de succesvolle start aan van de eerste gezamelijke internationale FCR-veiling op 10 januari 2017 voor de leveringsperiode van de derde week van 2017. Deze gezamelijke internationale wekelijkse veilingen houden nu de deelname in van BSP’s (balancing service providers) uit Duitsland, België, Nederland, Zwitserland, Oostenrijk en Frankrijk.

Elia houdt volgende week rekening met eventuele activering strategische

13.01.2017

Elia maakt zich op voor een gespannen week op de Europese energiemarkt. De verwachte koudegolf in België en Frankrijk zorgt naar verwachting vooral in Frankrijk voor hoge verbruikspieken. In combinatie met de importbehoeftes in België veroorzaakt dit mogelijk een gespannen marktsituatie in de Centraal West-Europese zone. Elia volgt de evoluties nauwgezet op maar houdt er rekening mee dat de strategische reserves geactiveerd worden. Een eventuele activering dient om de bevoorradingszekerheid te handhaven.

Volg Elia op: twitter  linkedin

Contact Center

Bent u ondernemer, architect, veiligheidscoördinator, enz. en plant u werken in de nabijheid van onze installaties? Richt u tot het Contact Center in uw regio als u hierover vragen heeft.

Bedrijfsfilm