ElectriCityEducatief lespakket ElectriCITY

De ElectriCITY doe- en speldoos brengt leerlingen op een speelse, proefondervindelijke manier in contact met het complexe thema van de energietransitie. Het pakket werd specifiek ontwikkeld voor leerlingen van de lagere school (5de en 6de leerjaar) en de middelbare school (1ste en 2de jaar). 

Omdat de interesse in het lespakket overweldigend was, zijn we door onze voorraad heen. Het is niet meer mogelijk om een ElectriCITY doe- en speldoos te bestellen. U kan via electricity@elia.be wel het online educatief materiaal aanvragen.


 

 

 

 

 

 

 

 De ElectriCITY-speldoos is een initiatief van netbeheerders :


  

  • Een powerpointpresentatie over de thema’s die belangrijk zijn om de energietransitie te begrijpen. Niet alleen is deze presentatie perfect basismateriaal om uw les voor te bereiden, u kan ze ook in haar geheel als les presenteren aan uw leerlingen. Delen vereenvoudigen, schrappen of toevoegen: dat bepaalt u zélf, afhankelijk van het vak, de studierichting, de leeftijd van de kinderen, etc.

                      

 

  • Fiches met experimenten. Deze proefjes werken rond de thema’s klimaat, energieopwekking en -besparing. De leerlingen kunnen ze uitvoeren met eenvoudige materialen die ze thuis vinden.

  • Een leerlingenbundel die uit drie onderdelen bestaat: een bundel met leerstof, een tekstbundel waarmee uw leerlingen de leerstof kunnen instuderen na de les en een aanvullende bundel met vragen en invuloefeningen die uw leerlingen gebruiken tijdens de les of bij de uitvoering van de experimenten.

  

Op een educatieve en speelse manier schetsen we wat de gevolgen zijn van een veranderend klimaat, het stijgende energieverbruik en de overschakeling naar meer hernieuwbare energie.


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Taal*

Voor vragen of meer informatie kan u bellen naar de gratis infolijn 0800 11 089 of mailen naar electricity@elia.be.