ElectriCityBestel hier het educatief pakket ElectriCITY

De ElectriCITY doe- en speldoos brengt leerlingen op een speelse, proefondervindelijke manier in contact met het complexe thema van de energietransitie. Het pakket werd specifiek ontwikkeld voor leerlingen van de lagere school (5de en 6de leerjaar) en de middelbare school (1ste en 2de jaar). Bestel deze doe- en speldoos gratis door onderstaand formulier in te vullen!
Dit kan nog tot 31/01/2018 en zolang de voorraad strekt.

De doos bevat 3 sets van een bordspel (om met 2 teams van ongeveer 4 leerlingen per bord te spelen), 1 boekje met spelregels, 1 boekje met instructies voor de leerkracht en enkele experimentenfiches om proefjes mee uit te voeren.

De ElectriCITY-speldoos is een initiatief van netbeheerders Elia en Eandis/Infrax.

 

Wat is het doel van het lespakket?

Op een educatieve en speelse manier schetsen we wat de gevolgen zijn van een veranderend klimaat, het stijgende energieverbruik en de overschakeling naar meer hernieuwbare energie.

 

Educatief materiaal

Na het invullen van het formulier bezorgen wij de doos aan uw school. U ontvangt ook een bevestigingsmail met een link om bijkomende documenten te downloaden.

  • Een powerpointpresentatie over de thema’s die belangrijk zijn om de energietransitie te begrijpen. Niet alleen is deze presentatie perfect basismateriaal om uw les voor te bereiden, u kan ze ook in haar geheel als les presenteren aan uw leerlingen. Delen vereenvoudigen, schrappen of toevoegen: dat bepaalt u zélf, afhankelijk van het vak, de studierichting, de leeftijd van de kinderen, etc.
  • Fiches met experimenten. De proefjes in het pakket werken rond de thema’s klimaat, energieopwekking en -besparing. De leerlingen kunnen ze uitvoeren met eenvoudige materialen die ze thuis vinden.
  • Een leerlingenbundel die uit drie onderdelen bestaat: een bundel met leerstof, een tekstbundel waarmee uw leerlingen de leerstof kunnen instuderen na de les en een aanvullende bundel met vragen en invuloefeningen die uw leerlingen gebruiken tijdens de les, bij de uitvoering van de experimenten of na het spelen van het bordspel.
  • De spelregels van het bordspel.

 

Formulier


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Taal*

Momenteel is enkel de Nederlandse versie beschikbaar. De Franse en de Duitse versie zal binnenkort verkrijgbaar zijn. 

Voor vragen of meer informatie kan u bellen naar de gratis infolijn 0800 11 089 of mailen naar electricity@elia.be.