Bevoorradingsprobleem van de hoogspanningspost ‘NMBS-Baulers’


27-01-2014

Om 9u50 deze ochtend kwam een waakdraad van de 380 000 volt lijn (tussen Courcelles en Bruegel), dichtbij de hoogspanningspost van Courcelles, los van één van de masten en dit boven de kruising met andere lijnen van het Elia-netwerk.De oorzaak hiervan wordt nog onderzocht. Hierbij raakte de draad één 150 000 volt en twee 70 000 volt lijnen. Deze lijnen werden beschadigd, wat tot een verstoring van de elektriciteitsbevoorrading leidde, en hoofdzakelijk het onderbreken van de bevoorrading van de post van de NMBS in Baulers.

De Elia-ploegen stellen alles in het werk om dit zo snel mogelijk op te lossen. De herstellingsfases zijn complex en dienen te gebeuren volgens de vastgelegde procedures en met oog voor de veiligheid van personen en materieel. De toegang tot het terrein is moeilijk gezien we dienen te werken in open weide, bovendien modderig door de hevige regenval van de afgelopen dagen. De werken dienen ook bij daglicht te gebeuren.

Het treinverkeer is ten gevolge van deze situatie verstoord en er kunnen zich vertragingen blijven voortdoen. De Elia-ploegen stellen alles in het werk om deze situatie zo snel mogelijk te herstellen en te normaliseren.

Update 28/01/2014: de bevoorrading werd om 16.00 uur hersteld